רחוקים אך קרובים - מהדורת מאי

משלחת סולידריות של מנהיגים יהודים-אמריקאים נפגשה עם ראש הממשלה נתניהו
22 ראשי הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה נחתו בישראל לביקור קצר בן יומיים, על מנת להביע תמיכתם בישראל לאחר מבצע ״שומר החומות״. במהלך הביקור נפגשו עם אזרחים וחיילים וערכו סיורים בארץ. כמו כן, קיימו מנהיגי הפדרציות פגישות עם פוליטיקאים ישראלים, ביניהם: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ, יו״ר מפלגת ימינה ח״כ נפתלי בנט, שר החוץ גבי אשכנזי, ויו״ר מפלגת העבודה ח״כ מירב מיכאלי.

יהודי ארה"ב: תמונת מצב
אז כמה יהודים חיים בארה"ב? מה יחסם לישראל? ומה מאפיין את הדור הצעיר? על כל השאלות האלה ועוד ניתן לקבל תשובות בסקר חדש של מכון הסקרים PEW שבמשך עשרות שנים חוקר את הקהילה היהודית-אמריקנית. הסקר שפורסם החודש מעלה כי יותר מרבע מהיהודים בארה"ב לא מגדירים עצמם קשורים לדת היהודית, אחוז האורתודוכסים מצטמק,  ומרבית הצעירים אינם נישאים ליהודים.
לכתבות על המחקר:

YNET: ארה"ב: 7.5 מיליון יהודים - למעלה מ-60% מהם מתחתנים עם לא יהודים | מחקר
מקור ראשון: בורחים אל הקצוות: יהדות ארצות הברית נעשית חילונית יותר ואורתודוקסית פי כמה
JTA: מה חושבים יהודי אמריקה על ישראל? סקר מקיף נותן תמונה מלאה של עמדותיהם

הארץ: דו"ח בארה"ב: כמחצית מהצעירים היהודים לא מגדירים את עצמם יהודים לפי דת
גלובס: יותר צעירים יהודים בארה"ב מזדהים כאורתודוקסים

מבצע שומר החומות: יהודי צפון אמריקה יצאו לרחובות למען ישראל
במהלך ימי מבצע שומר החומות בין ישראל לבין שלטון החמאס בעזה, התקיימו אירועי הזדהות רבים של הקהילה היהודית-אמריקנית עם חיילי צה"ל ואזרחי המדינה. מנכ"ל ונשיא ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה אריק פינגרהאט אמר בעקבות פעילות הארגון ש"אנחנו שולחים את אהבתנו ותפילותינו אליכם בישראל. אנחנו עומדים אתכם לחלוטין כשאתם עומדים ומגנים על מדינת ישראל האהובה שלנו". (ישראל היום)

ארגונים יהודיים מרכזיים: "מבקשים מביידן לפעול נגד האנטישמיות בארה"ב"
בעקבות גל האנטישמיות החדש המתהווה בארה"ב במקביל לעימות האחרון בעזה (עלייה של 80 אחוז בתקריות), שורת ארגונים יהודיים בולטים פנו אל הנשיא וביקשו ממנו "לדבר בקול רם וברור כנגד התופעה". בין הארגונים: הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, הליגה נגד השמצה, הוועד היהודי-אמריקאי, ה-OU (ההתאחדות האורתודוקסית), הדסה ועוד. בעקבות המכתב גינה ביידן את האירועים האנטישמיים והתייחס לעלייה באירועי תקיפת היהודים ברחבי ארה"ב. (ישראל היום, מקור ראשון)

ה-FBI מצטרף למשטרת ניו יורק בהתמודדות עם העלייה בפשיעה אנטישמית
הסוכנים הפדרליים ומשטרת ניו יורק נלחמים בעלייה בפשיעה אנטישמית על ידי פתיחת חקירות חדשות והגברת ההסברה והסיורים בקהילות ובשכונות שנפגעו. פקידי הלשכה הפדרלית לחקירות אמרו כי הסוכנים דנו בפשעים אנטישמיים עם קבוצות יהודיות וקיימו פגישות ושיחות ועידה עם מנהיגי הקהילה בשבועות האחרונים, בהם דווח על יותר מ-20 פשעים על רקע אנטישמי בעיר.

שגריר ישראל בוושינגטון לשעבר רון דרמר: ישראל צריכה להשקיע יותר בנוצרים אוונגליסטים מאשר ביהודי ארה"ב
במהלך ועידת "עם עולם" של עיתון מקור ראשון התראיין לראשונה שגריר ישראל בארה"ב לשעבר רון דרמר לעיתונאי חדשות 12 עמית סגל והתייחס לכך שבמהלך שירותו הארוך בבירה האמריקנית, השקיע יותר בנוצרים אוונגליסטים מאשר ביהודים. "מבחינה מספרית, כ־25 אחוז מהאמריקנים הם אוונגליסטים, ופחות משני אחוזים יהודים. מבחינת רוב האוונגליסטים בארה"ב, ישראל היא אחד הנושאים החשובים ביותר. לעומת זאת, מבחינת היהודים, עבור רובם הגדול ישראל אינה נמצאת בראש סדר העדיפויות".
הראיון המלא: https://www.makorrishon.co.il/news/348733
תגובות לדבריו של דרמר:
דבריו המסוכנים של רון דרמר (דני דיין, הארץ)
העדפת אוונגליסטים על יהודים: כך נראית פוסט־ציונות  (יזהר הס, מקור ראשון)

בניצוחו של גנרל, ספר תורה הוכנס לבית הכנסת בבסיס צבאי בארה״ב
קצין דת בכיר בצבא ארצות הברית הכניס בחודש שעבר ספר תורה לבית הכנסת שעבר שיפוץ בפורט בליס, בסיס צבאי גדול על גבול ארה"ב-מקסיקו. מייג'ור גנרל תומס סולהיים עמד בראש טקס הכנסת ספר התורה בבסיס, אשר שוכן בסמוך לאל פאסו, טקסס, כך דיווח ה-Defense Visual Information Distribution Service, שירות החדשות של הצבא האמריקני (JTA).

עמותה יהודית בניו יורק מחלקת מארזי מזון חלאל לנזקקים מוסלמים ברמדאן
עמותת  מֶט קַאוּנסיל (Met Council) מוכרת זה שנים בזכות פעולתה לאספקת מזון כשר לעשרות בתי תמחוי ברחבי העיר ניו יורק. בימים אלה החלה העמותה היהודית להעניק שירות לקבוצת נזקקים חדשה: מוסלמים תושבי ניו יורק הזקוקים לסיוע במזון העומד בדרישות ה'חלאל'. רבות מן הדרישות למזון חלאל דומות להלכות הכשרות במזון. (JTA)